Olafur Gudmundsson och hans Kristianstad fick ett oavgjort resultat mot Plock. Arkivbild.

Kristianstad plockade krysset

|

Enda segern hittills i Champions League-gruppspelet för Kristianstad kom mot Plock hemma. I bortamötet mot samma lag blev det minst sagt dramatiskt.

Efter att ha följts åt i målprotokollet såg det ut som att Kristianstad gjorde lite av ett miniryck i mitten av andra halvlek när man jobbade till sig en fyramålsledning.

Det skulle dock bli spänning igen då det polska hemmalaget närmade sig. Med två minuter kvar skiljde det åter bara ett mål. Med en minut var det likaläge igen.

Kristianstad lyckades efter en timeout bränna läget att hitta ett segermål när Plocks målvakt räddade. Med femton sekunder kvar så var det Plocks tur att ta timeout innan man gick på jakt för ett sent segermål. Man skulle få chansen.

I den absolut sista sekunden av matchen fick Plock ett frikast. Och José Guilherme De Toledo gjorde sensationellt mål. Men domaren dömde bort målet till stora hemmaprotester.

Matchen slutade därmed 25–25. Något som Kristianstad kunde tacka högre makter för. En 26–25-seger för Plock hade inneburit att polackerna haft bättre inbördes möten mot svenskarna, då det första mötet slutade 25–24 i Kristianstadfavör.