Kravet: Spela om historiska matchen

Det blev en av fotbollshistoriens mest klassiska vändningar. Men efteråt handlade mycket av snacket om domarinsatsen. Nu har en namninsamling för omspel av Champions League-matchen mellan Barcelona och Paris SG - och det är många som skrivit på.

ANNONS
|

Barcelonas 6-1-seger över Paris SG tidigare i veckan blev en av Champions League-historiens mest klassiska vändningar och gav eko i fotbollsvärlden.

PSG vann denförsta åttondelsfinalenmed 4-0 och många hade då räknat ut spanjorerna. Men närSergi Roberto gjorde derassjätte mål för kvällen var vändningen ett faktum.

LÄS MER:Barcelona historiskt – vände fyramålsunderläget mot PSG

LÄS MER:Lagerbäcks ilska: "En sorg för fotbollen"

Mycket av snacket efter matchen handlade dock om domaren Deniz Aytekins insatsoch omBarca-stjärnan Luis Suarez som föll lätt vid en straffsituation.

– Varför har vi ens domare på kortlinjen om de inte går in här?Det är sanslöst att två så täta matcher ska avgöras på det här sättet. Det är en sorg för fotbollen, sa Viasat-experten LarsLagerbäck i tv-sändningen.

ANNONS

LÄS MER:Shakiras galna firande efter osannolika vändningen

LÄS MER:Barcelonas vilda jubel – utlöste en "liten" jordbävning

Nu har en användare på den populära protest-sajtenchange.orgstartat en namninsamling för att matchen ska spelas omskriver den spanska tidningen AS.

LÄS MER:Upphämtningarna fotbollsvärlden aldrig glömmer

På sajten listas flera specifika händelser i matchen somanses ha gett Barcelona fördelar - och det är många som verkar hålla med.

På söndagseftermiddagen hade över 100 000 personer skrivit på namninsamlingen - och siffran ökar stadigt.

ANNONS