Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Kramer hoppfull inför Idrottsgalan

På måndagskvällens Idrottsgala kan Andreas Kramer som ensam göteborgare prisas. EM-silvret från i somras gav Sävedalslöparen en nominering i kategorin Årets nykomling.
– Det känns extra speciellt nu när alla idrotter är samlade, säger han.

2018 blev bättre än vad Andreas Kramer hade kunnat drömma om. Silvret på EM i Berlin gjorde 800-meterslöparen till ett känt ansikte både i Göteborg och i friidrottsvärlden.

– Man träffar folk på olika läger som har bra koll på vem man är numera, det får jag säga har förändrats, säger han.

Annars är det mesta sig likt när 20-åringen gör sig redo för inomhussäsongen. Han tränar på samma sätt – kom nyss tillbaka från ett höghöjdsläger i Sydafrika – och har samma förutsättningar som tidigare. Men på måndagskvällen gör han något han inte gjort förut.

– Jag har inte varit på den här galan innan, det ska bli väldigt häftigt. Jag har säkert någon av de bästa platserna. Och jag har skaffat smoking. Det har jag inte haft någon innan, säger han.

"Åker dit för att få en trevlig kväll"

Vad tror du om dina chanser att ta hem Årets nykomling?

– Jag vet inte hur chanserna ser ut, men jag vet att de andra har presterat bra. Jag åker dit för att få en trevlig kväll.

Säsongen drar igång på allvar på rätt distanser med en tävling i tyska Karlsruhe 2 februari, men innan dess ska Andreas Kramer känna av sin kapacitet på 400 meter mot två av Europas bästa.

– Jag möter Karsten Warholm och Pavel Maslak. Det ska bli spännande att se vad jag kan göra, även om jag egentligen inte har tränat för att vara bra på det, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.