Andreas Kramer.
Andreas Kramer. Bild: Christine Olsson/TT

Kramer diskad efter stor förvirring

Polske Mateusz Borkowski stängde Andreas Kramer i EM-semifinalen på 800 meter och diskades. Men efter att polackerna fått sin protest godkänd är det Kramer som missar finalen.
– Vi är frustrerade, säger förbundskapten Karin Torneklint.

ANNONS
|

Det var på det sista varvet på inne-EM i polska Torun som hemmalöparen trängde sig förbi Kramer. Efter loppet beslutade domarna sig för att diska Borkowski och svensken såg ut att få en plats i finalen.

Då kom en protest som fick domarna att ändra sitt beslut.

– När vi kommer ner dit har de redan diskat Kramer. Vi kan ju inte lämna in en protest på någon som redan är diskad, säger Karin Torneklint.

Torneklint anser att Borkowski går in för snävt på Kramer, men säger att de inte fått något gehör hos domarna.

– De säger att vi måste samla på oss nya bevis för att motprotestera. Det känns orättvist när de redan har alla bevis. Det blir tokigt när de inte hör vår åsikt, säger hon.

ANNONS

Nu står det klart att Kramer missar finalen.

– Nu är det kört. Det gick inte igenom, de tycker inte att vi har något att komma med.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS