Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mikaela Åhlin-Kottulinksy får tillbaka sin historiska seger som den första kvinnliga STCC-vinnaren någonsin. Arkivbild.

Kottulinsky historisk – diskningen upphävs

Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd ändrar beslutet från STCC-loppet i augusti. Mikaela Åhlin-Kottulinksy får tillbaka sin historiska seger som den första kvinnliga STCC-vinnaren någonsin.

Dessutom får PWR-teamet tillbaka sina poäng.

- Rättvisan har segrat. Det känns så skönt, säger Daniel Haglöf, teamchef i PWR-teamet till TT.

Det har varit rörigt i STCC efter dramat på Gelleråsen. Efter protester diskades Robert Dahlgren, Daniel Haglöf och Philip Morin i det första loppet och segraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky i det andra. Det handlade om tolkningen av reglementet och de modifieringar på avgassystemet som PWR-teamet hade gjort.

Tävlingsjuryns beslut överklagades till Svenska bilsportförbundets disciplinnämnd som efter genomgång av parternas inlämnade dokument nu har beslutat att ge PWR-teamet rätt, diskningarna stryks och tabellen räknas om. Det innebär också att Mikaela Åhlin-Kottulinksy får tillbaka sin historiska seger som första kvinnliga förare att vinna ett STCC-lopp.

- Nu kan segern äntligen skrivas i bläck, säger Daniel Haglöf.

Inför finalhelgen på Mantorp är därmed Robert Dahlgren åter i guldsits med en ledning på sex poäng före utmanaren Johan Kristoffersson.

Däremot är det inte säkert att disciplinnämndens utslag betyder slutet på diskussionen. Beslutet kan överklagas vidare till Svenska bilsportförbundets juridiska kommitté. Om så sker lär det dröja innan ärendet är helt klarlagt.