Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Korta programmet Helgessons trygghet

Ett bra konståknings-VM ska ge Sverige en OS-plats. Och det är det korta programmet som ska få Joshi Helgesson att fixa det.

Sverige har bara två åkare, Helgesson och Alexander Majorov, på plats i Helsingfors för världsmästerskapet som inleds med damernas korta program på onsdagen.

Totalt 24 OS-platser står på spel, både på herr- och damsidan. Vad som krävs av svenskarna beror lite på hur det går för de nationer som har fler åkare med på VM. Men Joshi Helgesson vill ändå inte prata resultat och placeringar.

- Målet är att göra två felfria åk, det är det jag fokuserar på, säger hon.

EM i slutet av januari blev lite av en besvikelse för Helgesson. Efter en fin rad med idel topp tio-placeringar sedan 2012 blev hon den här gången 14:e åkare och näst bästa svenska.

- Jag har kört två tävlingar sedan dess, med två väldigt bra kortprogram och två helt okej långprogram. Kortprogrammet känns väldigt bra, där har jag fått bra resultat.

Någon ordentlig analys på varför det korta programmet, som hon kör till "Let me entertain you" från musikalen Gypsy, funkar bättre än det långa har hon inte.

- Nej jag vet inte. I början av säsongen hade jag riktigt bra långprogram, men nu på slutet har det korta blivit jättebra. Jag har väl hittat något.