Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lina Korsgren. Arkivbild.
Lina Korsgren. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Korsgren vann i långloppscupen

Det blev svensk seger även i säsongens andra skidtävling i långloppscupen.
Men i Italien var det förra veckans tvåa Lina Korsgren som gick i mål som etta.

Det var hennes femte seger i långloppscupen Ski Classics och hon räknas därmed som en legendar bland långloppsåkarna och väljs in i Hall of Fame.

"Jag är glad att ta min femte seger och bli en legendar, vilket var ett av mina mål den här säsongen", säger Korsgren i ett pressmeddelande.

Loppet i Dolomiterna fick kortas med fyra kilometer på grund av lavinvarning. Korsgren tog täten direkt i Toblach och höll den hela vägen, 38 kilometer, fram till Cortina d'Ampezzo. Hon var drygt 20 sekunder före landsmaninnorna Ida Dahl och Elin Mohlin.

"När jag fick en lucka gick jag för det. Det var tufft att göra det helt själv under så lång tid och jag är glad att jag lyckades", säger Korsgren.

I förra helgens kylslagna lopp La Diagonela, där många åkare förfrös händer och fötter, vann Jenny Larsson före Korsgren.

I herrloppet blev det rysk seger genom Ermil Vokujev, som vann en spurtduell med svenskarna Oskar Kardin och Emil Persson.

Kardin vann i premiären och behåller därför ledarvästen.

"Jag är nöjd med andra plats i dag. Ermil var superstark och jag var på gränsen hela vägen. Jag ska försöka att behålla den gula västen så länge som möjligt och njuta varje sekund", säger Kardin.

Nästa söndag körs nästa långlopp, Marcialonga, i Italien.