Alpines stallchef Otmar Szafnauer menar att stallet kan gå till domstol för att lösa kontraktsbråket med Oscar Piastri. Arkivbild.
Alpines stallchef Otmar Szafnauer menar att stallet kan gå till domstol för att lösa kontraktsbråket med Oscar Piastri. Arkivbild. Bild: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Kontraktsbråk fortsätter – kan avgöras i domstol

Efterspelet till kontraktsbråket mellan Oscar Piastri och F1-stallet Alpine fortsätter. Stallet uppges nu vara berett att gå till domstol för att lösa situationen. Det innebär att 21-åringen kan krävas på ersättning.

ANNONS

– Med 90 procents säkerhet kommer vi att gå till den högre domstolen, säger stallchefen Otmar Szafnauer till nyhetsbyrån Reuters webbplats.

Alpine har fortsatt att hävda att det finns ett avtal mellan Piastri och stallet. Enligt Szafnauer skrev Piastri på ett huvudavtal i november förra året, som ska ha inneburit att han har förbundit sig till att göra Formel 1-debut för dem 2023.

Szafnauer bekräftar även att han har tagit kontakt med formel 1:s avdelning för kontraktsfrågor (CRB).

– Om CRB säger ”ditt avtal är bara giltigt med Alpine”, och han samtidigt säger ”okej, men jag kommer aldrig köra för dem, jag avstår bara att tävla i ett år”, då måste man gå till den högre domstolen för kompensation, säger han enligt Reuters.

ANNONS

Enligt The Guardian har Alpine satsat mycket pengar på att förbereda Piastri för F1. Bland annat genom att låta honom köra tusentals kilometer i förra årets bil.

Förra veckan meddelade Alpine att Oscar Piastri, 21, blir nästa års ersättare till Fernando Alonso, som flyttat till Aston Martin.

Bara ett par timmar senare dementerade australiern, som vann mästartiteln i formel 2 förra året, Alpines uttalande på Twitter.

"Jag förstår att Alpine, utan min överenskommelse, gått ut med med ett pressmeddelande i eftermiddag om att jag kommer köra för dem nästa år. Det stämmer inte och jag har inte skrivit något kontrakt med Alpine för 2023. Jag kommer inte köra för Alpine nästa år", skrev Piastri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS