Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

"Konstigt om jag inte blivit uttagen"

800-meters löperskan Lovisa Lindh från Göteborg har haft en strålande vår. Nu står det klart att hon blivit uttagen till sitt första friidrotts-VM. – Det är alltid skönt att få det bekräftat, säger hon till GP.

Det har varit en vår som har präglats av flera fina resultat för Lovisa Lindh från Ullevi FK. Under Diamond League-galan i Oslo sprang hon 800 meter på personbästa 1.59,23, bara tre hundradelar från det svenska rekordet, och sedan dess har hon haft en god stigande form.

Detta belönas nu med en biljett till VM i London. 25-åringen var nämligen en av de åtta nya namn som, av förbundskapten Karin Torneklint, presenterades som klara för friidrottstävlingarna i augusti. 

"Det känns bra att kunna ge klartecken till de här aktiva – de har visat god form och kommer vara med och fightas i London. Nu är vi nästan 20 i truppen men jag känner på mig att jag kommer att få nöjet att ta ut fler", säger Torneklint i ett pressmeddelande.

"Skönt att få det bekräftat"

Men trots att det blir hennes första VM kom det inte som en större chock när Lindh fick reda på att det bär av mot England.

– Det är alltid skönt att få det bekräftat, men det hade varit konstigt om jag inte blivit uttagen. Men det känns jättekul att få delta i mitt första VM, säger Lovisa Lindh.

I skrivande stund är sammanlagt 18 tävlande uttagna till mästerskapen. Namnen har presenteras i flera omgångar och för Lovisa Lindh handlade det mer om när hennes namn skulle väl skulle dyka upp.

– Det har mer varit att man väntat lite, hon gör ju vissa uttagningar med jämna mellanrum, så jag misstänkte att jag skulle bli uttagen.

Kan du känna att en viss stress släpper även om det var väntat?

– Det är alltid väldigt skönt att få det bekräftat så här pass tidigt. Men även det att jag knep tiden direkt under säsongen, det är alltid skönt att slippa jaga kvaltider.

Motgången blev en tändning

Lovisa Lindhs vår har varit snudd på succé, men starten var en motgång under inomhus-EM i Belgrad. Göteborgaren snubblade på sista varvet i finalen och fick nöja sig med en fjärdeplats, något som blev tändvätska för 25-åringen.

– Jag var väldigt besviken efter den tävlingen, men det kanske var bra eftersom jag kände att jag hade så himla mycket mer att visa. Vilket jag lyckades göra, så det var kanske en liten morot där.

Laddar inför Diamond League i Schweiz

Trots den stundande VM-debuten så ligger fokuset inte på London för Lindh.

– Jag ser fram emot det såklart. Men jag försöker tänka på loppen som jag har framöver, så fokuserar jag på mästerskapet sen.

För löperskan finns det flertalet tävlingar att se fram emot innan världsmästerskapen. Bland annat Göteborg Friidrott Grand Prix, men framför allt laddar hon inför den stundande Diamond League-galan i schweiziska Lausanne.

– Det känns väldigt stort att komma in där, känslan var att man kom in i Stockholm och Oslo för att det var i Norden. Men känslan är nu att jag kommit in för att jag verkligen springer bra och satsar, det ska bli jättehäftigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.