Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kommunen sår nytt gräs på Studenternas

Ny frösådd, växtdukar och medel mot snömögel. Det är Uppsala kommuns åtgärder för att Sirius ska kunna flytta tillbaka till Studenternas IP. Till matchen mot Kalmar i Gävle sätter kommunen in tio supporterbussar.

På grund av den undermåliga gräsmattan på Studenternas IP i Uppsala har Sirius tvingats flytta måndagens möte med Kalmar i fotbollsallsvenskan till Gävle. Uppsala kommun hoppas att Sirius ska kunna spela nästa hemmamatch, den 1 maj mot Jönköpings Södra, på sin ordinarie hemmaarena.

"Vår utgångspunkt är att lösa problemen med planen så att Sirius får spela sina hemmamatcher i Uppsala. Vi gör allt vi kan för att lösa den här situationen. Det finns goda förutsättningar för gräset att sätta sig", säger Josefine Åhrman, avdelningschef för idrott och fritid, i ett pressmeddelande.

I en dialog med Svenska Fotbollförbundet har kommunen beslutat att så nya gräsfrön, använda växtdukar och medel mot snömögel. Arbetet är i full gång.

På måndag hyr Uppsala kommun in tio bussar som kör lagets supportrar till "hemmamatchen" i Gävle.

"Självklart ställer vi upp med både matchhyra och bussar så att supportrarna ska kunna heja fram sitt lag på plats. Vi är stolta över Sirius herrlag, och vill hjälpa till så långt möjligt", säger Josefine Åhrman.