"Kommer bli grusrally på vissa sträckor"

ANNONS
|

GP:s reporter Gabriella Mohoff följer det svenska VM-rallyt på plats.

GP är på plats inför årets VM-rally – hur är stämningen?

- Just nu är vi i Karlstad, som är huvudort för rallyt, men här är det ganska lugnt. Däremot förväntar jag mig att det blir en härlig folkfest ute på Färjestadstravet i kväll. Förra året var det fullsmockat med folk och jag tror inte att det blir färre besökare i år.

Hur var presskonferensen tidigare i dag?

- Den var avslappnad och uppsluppen. Framför allt var det en skön stämningen mellan förarna som var där och de kastade gliringar åt varandra hela tiden. Mikko Hirvonen tyckte att Petter Solberg hade fördel av att köra på hemmaplan och Petter kontrade med att han flyttar till nya ställen allt eftersom VM-serien löper på så att han alltid kör på hemmaplan.

ANNONS

Vad är dagens snackis?

- Avsaknaden av snö ... Förra året var det tvärtom. Då var snackisen all snö som föll innan första sträckan. I år handlar det mycket om att det kommer att bli ett grusrally på vissa sträckor. Dessutom krävs det mer av förarna eftersom de inte kan ta hjälp av höga snövallar för att hålla sig på vägen.

Vad händer under kvällen?

- Första specialsträckan körs på Färjestadstravet. Förarna kör två och två i en duell. Dessutom sker den officiella invigningen där och innan specialen början skall förarna välja vilken startordning de skall ha i morgon. Jaari-Matti Latvala väljer först och Mikko Hirvonen har sagt till sin landsman att han skall välja numret bakom honom, så länge Latvala bara ser till att hålla sig ur vägen när Hirvonen kör om ...

Vädret?

- Det är relativt kallt, runt -7 grader, men torrt. Och inte en flinga snö i sikte. Solen har visat sig hela dagen och blir det samma väder under helgen så kommer det här att bli en riktig folkfest.

ANNONS