Laura Jensen blev målbäst hos gästerna när Sävehof vann derbyt mot Kärra.
Laura Jensen blev målbäst hos gästerna när Sävehof vann derbyt mot Kärra. Bild: CARL SANDIN

Komfortabel derbyvinst för Sävehof

När SHE:s nykomlingar Kärra tog emot storklubben Sävehof under onsdagskvällen blev det aldrig riktigt spännande i derbymötet.

Matchen hade en målmässigt trög start och efter fem spelade minuter stod det endast 1–1, då vaknade Sävehof och kvarten senare hade man en sexmåls-ledning.

Time-out från av hemmalaget efter 19 minuters spel gav dock effekt och Kärra minskade avståndet till underläge 10–14 inför halvtidsvilan.

Men närmare än så kom man inte.

I andra halvlek var det aldrig något snack om saken. Partilleklubben luftade bänken och sprang samtidigt ifrån hemmalaget. Till slut skrev sig siffrorna till bekväma 23–33 för Sävehof.

Målbäst blev Laura Jensen i Sävehof och Lovis Jansson i Kärra, båda med fem mål vardera.