Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brooks Koepka segrade för andra året i rad i US Open.

Koepka vann US Open under press

Brooks Koepka segrade i golfmajorn US Open, och försvarar sin titel från i fjol. Henrik Stenson hade tätkänning inför sista dagen, men slutade på en delad sjätteplats.

Amerikanen Brooks Koepka, rankad nia i världen, segrade med totalt ett över par på Shinnecock Hills på Long Island utanför New York.

- Det har inte sjunkit in än. Jag hade inte kunnat drömma om att göra det igen. Det känns så bra att ha den här igen, sade Koepka, enligt AFP, när han tagit emot US Open-bucklan.

Koepka avslutade med en 68-runda, och slog därmed engelsmannen Tommy Fleetwood med totalt ett slags marginal. Koepka, som alltså även vann i fjol, blir den första spelare som försvarar titeln sedan Curtis Strange vann 1988 och 1989.

Nära rekord

Men segern kom först efter hård press från Fleetwood, som slog till med en riktig drömrunda. Engelsmannen gick på tävlingens sista dag ut två timmar före den amerikanska ledarkvartetten Daniel Berger, Tony Finau, Brooks Koepka och Dustin Johnson.

Från 12:e hålet gjorde Fleetwood fyra birdies på rad, och gick till slut sista rundan på 63 slag. Det är tangerat US Open-rekord för lägst antal slag på en runda. Engelsmannen var nära rekordet, men missade en putt med knapp marginal.

- Jag ville ju ha 62. Jag gjorde så många bra puttar i dag, säger 27-åringen.

Segraren Koepka var imponerad av Fleetwood.

- Hatten av för honom. Det var fantastiskt golfspel, säger han, enligt Reuters.

Delad sexa

Världsettan Dustin Johnson slutade på tredje plats, följd av landsmännen Patrick Reed på fjärde och Tony Finau på femte.

Henrik Stenson låg två slag från ledarkvartetten inför den avslutande dagen, men tappade mot toppskiktet på sista rundan. Svensken slutade delad sexa, på totalt sex över par. Sista varvet gick Stenson på 71 slag, med fyra bogeys och tre birdies. Stenson delar sjätteplatsen med amerikanen Xander Schauffele och engelsmannen Tyrrell Hatton.

Stenson blev historisk när han vann British Open för två år sedan, och är Sveriges hittills ende segrare i en herrmajor i golf.

Alex Norén slutade på en delad 25:e plats, med totalt 12 över par, på Shinnecock Hills-banan.

- Det var skönt med en bra avslutning. Jag har lärt mig massor den här veckan som jag tar med mig, säger Norén till Viasat Golf, enligt DN.