Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Knivskars i sitt hem – nu spelar stjärnan i Båstad

Petra Kvitova knivattackerades i sitt hem och höll på att förlora sin dyrbara vänsterhand. Nu befinner sig tennisstjärnan i Båstad för att spela Ericsson Open.

Fyra dagar innan julafton attackerades Petra Kvitova av en man i 30-årsåldern, som lurade sig in i Kvitovas lägenhet genom att uppge att han skulle undersöka elektriciteten.

Mannen gick till attack med en kniv som han bland annat tryckte mot den 27-åriga tennisstjärnans hals. Kvitova befarade sitt liv men lyckades kämpa sig fri. Däremot fick hon allvarliga skärsår i sin vänstra hand, som hon använder när han spelar tennis. Läkarna lyckades rädda handen genom en nästan fyra timmar lång operation.

– Tiden efter operationen var den tuffaste. Jag klarade inte av att bo själv. Jag sov aldrig själv, utan det var allting någon i min närhet som sov över och bodde hos mig. Den tiden var det många jobbiga tankar, säger Kvitova till Expressen.

Kvitova är tillbaka på tennisbanan och vann en tävling i Birmingham för tre veckor sedan. Det gjorde henne till en av favoriterna inför Wimbledon, men åkte ut i omgång två.

Nu är 27-åringen på plats i Sverige för att spela Båstad-turneringen och beskriver sin glädje över att spela tennis igen.
– Det har varit fantastiskt. Jag visste inte om jag någonsin skulle kunna spela tennis igen, säger Kvitova till Expressen.

Hon fortsätter:
– Det har varit mycket smärta. Och väldigt mycket hårt jobb. Jag visste inte heller vilken form jag skulle komma tillbaka till... Jag visste bara att det skulle bli väldigt svårt att komma tillbaka, men nu har jag gjort det. Och jag har visat att jag i alla fall kan spela tennis igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.