Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kennet Andersson är den senaste svenska segerskytten i en herrlandskamp mot Italien. I matchen på bilden, i Palermo 2000, blev det dock svensk förlust, 0–1. Arkivbild.

"Kneten" om Italien: "Förbannat tråkigt"

Senast Sverige slog Italien i en herrlandskamp i fotboll var den 2 juni 1998. Den matchens enda målskytt grämer sig över hur lotten nu föll inför VM-playoffet.

Det har gått över 7 000 dagar sedan Sveriges senaste landskampsseger mot Italien. Såpass länge att till och med matchhjälten från den gången, han som satte 1–0 i den 90:e minuten, har glömt bort det.

- Va, är det sant? Är det senaste gången som vi vann? Åh fy. Ja, det var ett inlägg från Roger Ljung, tror jag, och jag nickade. En ganska dålig match, säger Kennet Andersson.

Taktiskt starkt

Det tidigare Italienproffset – andra halvan av 1990-talet tillbringade han i Bari, Bologna och Lazio – är ledsen att Sverige och Italien nu lottades mot varandra i VM-playoffet.

- Jättetråkigt, jag vill inte ha ett VM utan vare sig Italien eller Sverige.

Italien får ses som klar favorit, även om laget kanske saknar den kaliber av storspelare som man tidigare har haft.

- Visst är det svårt. Jag har svårt att se att de ska rasa ihop mot oss. De har en i grunden väldigt taktisk skicklighet som alla italienska lag besitter och för svensk del får man hoppas att spetsarna, som (Ciro) Immobile och (Marco) Verratti, inte riktigt håller.

Bra läge

Samtidigt är det nu, om någon gång, ett bra tillfälle att möta Italien.

- Sverige har en ganska bra chans, tror jag. Sedan är vi inte hundra på våra egna styrkor heller. Jag hoppas att Sverige kan få med sig en vinst från första matchen, och att man inte uppträder vettskrämt, som senast mot Holland, för det var bland det sämre jag har sett, säger Kennet Andersson.