Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Klubbordförande rasar mot polisens video

Polisen har lagt upp en skämtsam video om supportervåld på sin Facebooksida. Nu rasar Östersunds klubbordförande Daniel Kindberg. - Det är osmakligt, säger han till Östersunds-Posten.

Förra veckan publicerade Jönköpingspolisen en film på sin Facebooksida. Filmen har ett manus om säkerhetsarbetet inför Jönköpings Södras hemmamatch mot Hammarby i fredags, som verkar vara tänkt som skämtsamt och lättsamt.

I filmen finns det sekvenser som syftar till skandalmatchen på Stadsparksvallen mellan Östersund och J-Södra i allsvenskan. Bland annat finns en rubrik i filmen som hälsar alla välkomna med tillägget, "till och med om du kommer från Södertälje..."

Läs mer: TV: Slog ner målvakt och bombhotade arenan

"Går emot sin egen värdegrund"

Personen som stormade planen och attackerade Östersunds målvakt Aly Keita kommer just från Södertälje. Han är brottsmisstänkt och förundersökning pågår.

Det är en del som upprör Daniel Kindberg.

- Polisen går emot sin egen värdegrund genom att raljera kring händelsen i sig. När de dessutom blandar in Södertälje, är det att generalisera. Jag menar, det finns väldigt många fina människor och fotbollsvänner i den staden. Nu känns det som polisen drar alla södertäljebor över en kam och det är osmakligt, säger han till Östersunds-Posten

Daniel Kindberg tog kontakt med polisen i Jönköping efter han hade sett videon och fick svar från myndigheten.

-  Det andades goddag yxskaft. Jag är inte nöjd. Polisens agerande är oacceptabelt.

Läs mer: J-Södra: "Inte bra för svensk fotboll"

Ville nå nya målgrupper

ÖP har även pratat med polisen i Jönköping, som säger att syftet med videon var att nå nya målgrupper, som Hammarbyfans.

- Sen beklagar vi givetvis om Östersunds FK känner sig kränkta och inte delar vår uppfattning. För vi har definitivt inte varit ute efter att göra oss lustiga på något sätt, säger Jönköpingspolisens kommunikatör Tommy Thorngren.

Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade att ge Östersund segern i matchen med 3-0, eftersom den avbröts, vilket J-Södra har överklagat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.