Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klubben stänger av spelaren efter skallningen

Dalkurd har stängt av spelaren som skallade en motståndare på parkeringen efter matchen mot Hammarby i måndags. Avstängningen gäller tills vidare.

Två allsvenska fotbollsspelare började bråka på parkeringen efter matchen mellan Dalkurd och Hammarby i Gävle. Hammarbyspelaren skallades blodig av spelaren i Dalkurd varpå Hammarby gjorde en polisanmälan. Dalkurdspelaren har i efterhand gått ut med en ursäkt på sin Instagram och klubben startade en utredning.

Nu meddelar Dalkurd att spelaren stängs av från träningar och matcher tills vidare.

- Vi gjorde en utredning kring det hela. Vi gick igenom och samlade på oss all information vi behövde. Utifrån det och dialogen med spelaren så kände vi att det här var det rätta, säger Adil Kizil.

TT: Fanns det några andra åtgärder i åtanke än en avstängning?

- Det går att ta en lätt väg genom att bara sparka en spelare och inte ta sitt ansvar. Vår klubb står för andra grejer och vi har andra värdegrunder. För oss handlar det om att ta hand om människan och inte bara slänga ifrån sig ansvaret, säger Kizil.

När spelaren får komma tillbaka i spel är fortfarande oklart.

- Det är en bedömning vi kommer göra under den här tiden. Spelaren kommer att få stöd och hjälp och vi kommer ta till de hjälpmedel som behövs. Under den här processen kommer vi att göra bedömningar konstant. När vi känner att allt känns bra tas ett nytt beslut, säger Kizil.

Dalkurds nästa match i allsvenskan är hemma mot IFK Göteborg på söndag.