Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Liverpools tränare Jürgen Klopp. Arkivbild.

Klopp vill ta första segern mot United

Sexton poäng skiljer mellan Liverpool i toppen och Manchester United. Men serieledaren vägrar att underskatta sin bittra rival.

De senaste decennierna har Manchester United ofta haft ett mentalt övertag på Liverpool när det har vankats derby, ett av Premier Leagues hetaste, i nordvästra England.

Den här säsongen är rollerna ombytta.

Liverpool stormar fram i ligan och toppar tabellen efter 16 förlustfria omgångar där laget bara har tappat poäng i tre matcher. Manchester United har samtidigt haft en höst där laget har blandat högt och lågt. Tränaren José Mourinho har fått kritik för att han förespråkar en för tråkig fotboll, och har också haft svårt att hitta rätt plats för mittfältsstjärnan Paul Pogba, som har börjat de två senaste matcherna på bänken.

Strukturellt problem

Mourinho säger inför söndagens match att ett av problemen är att klubben i nuläget, till skillnad från Liverpool, saknar nödvändig struktur.

- Ett fotbollslag är som ett hus, där det inte bara handlar om att köpa möbler. Du måste först göra klart insidan av huset och när det är klart så köper man möbler. Då lägger du pengar på de bästa tänkbara möblerna och sedan kan du bo i ett fantastiskt hus, säger José Mourinho enligt The Guardian.

Liverpool är 16 poäng före United och också stor favorit inför söndagens hemmamatch. Men trots Manchester Uniteds knackiga säsongsstart tänker Liverpooltränaren Jürgen Klopp, som sedan han tog över 2015 aldrig har vunnit mot United, inte blunda för den egentliga kvaliteten på motståndet.

Han lyfter bland annat fram gästernas målvakt David de Gea, liksom Uniteds stora bredd i anfallet, med högklassiga spelare som Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Jesse Lingard och Anthony Martial.

- Jag har inte tidigare varit intresserad av hur många poäng Manchester United har, och det är jag inte nu heller. Jag vet hur kritiken har låtit men om man analyserar laget, och stänger av det som sägs runtomkring, så finns det mycket kvalitet, säger Jürgen Klopp.

Skador i backlinjen

Helt problemfritt är det heller inte för Klopp. Liverpool har en hel del skadebekymmer i försvaret efter att högerbacken Trent Alexander-Arnold och mittbacken Joel Matip den här veckan tagit plats i sjukstugan, där en annan mittback, Joe Gomez, redan fanns. Trots att han kan tvinga kasta in Nathaniel Clyne, som precis har kommit tillbaka från skada, i hetluften, tycks Klopp lugn,

- Det är som det är. Det är inte en kris om du inte känner att det är en kris, säger Jürgen Klopp.

- Så länge vi har valmöjligheter så är allting lugnt. Och om vi inte har de självklara alternativen så får vi bli lite kreativa.