Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Liverpools tränare Jürgen Klopp ser helgens Community Shield-möte med Manchester City som en riktig match och inget försäsongsmöte. Arkivbild. Bild: Manu Fernandez/AP/TT

Klopp om City-mötet: Ingen vänskapsmatch

Försäsongsmöte? Knappast.
Liverpool-tränaren Jürgen Klopp ser fram emot helgens Community Shield-möte med Manchester City på Wembley.
Vi kommer försöka vinna, det är en final, säger tysken.

De stora europeiska fotbollsligorna på herrsidan har fortfarande semester och försäsongsmatcherna avlöser varandra i mer eller mindre prestigefyllda turneringar.

En match som länge dragits med stämpeln att vara en glorifierad vänskapsmatch är Community Shield-mötet mellan segraren av Premier League och FA-cupen. Eftersom Manchester City vann både den engelska ligan och cupen förra säsongen står Liverpool, tvåa i Premier League, för motståndet på Wembley i London på söndag.

"Vet inte varför"

För Liverpools tränare Jürgen Klopp är snacket om vänskapsmatch en nyhet.

-Är det så ni ser på det här i Storbritannien? Det är det ingen som berättat för mig, sade tysken på en presskonferens i Edinburgh där hans Liverpool förlorade 0–3 mot Napoli i helgen.

-Jag vet inte varför folk spelar matchen om den inte betyder någonting. Jag ska fråga klubben hur det ligger till.

Svaga resultat

Klopps Liverpool har haft en resultatmässig svag försäsong med förluster mot Sevilla (1–2), Dortmund (2–3) och Napoli (0–3) samt oavgjort mot Sporting (2–2) inom loppet av åtta dagar.

-Jag vill inte hitta på ursäkter i förväg, men vi har haft en helt annan försäsong än City. Sett till hur pigg truppen är kom matcherna vid fel tillfälle. Problemet är att matcherna är publika så alla ser vad vi gör. Men vi behöver göra bra ifrån oss över en hel säsong och inte bara en match.

City-tränaren Pep Guardiola har spenderat försäsongen i Kina, Hongkong och Japan tillsammans med sitt lag. Inför nattens möte med Yokohama Marinos, seger 3–1, sade spanjoren:

-Om nio dagar har vi Community Shield mot Liverpool, och efter att ha sett videor på Yokohama tror jag det här kan vara den bästa matchen vi kan spela.

Marcus Alexandersson/TT