Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Teodor Peterson vann sprintfinalen i Bruksvallarna.

Klokare Peterson vinnare igen

Teodor Peterson, en av landslagets två åldermän, har lyssnat mer på kroppen och tränar klokare nu. Det har gjort 30-åringen till vinnare igen. Som när han vann söndagens sprinttävling i Bruksvallarna.

- Det är kul att vinna igen och nu siktar jag på några år till. I dag är det roligare och träna än tidigare. Jag vill upp på en högre nivå igen, säger Teodor Peterson.

En åkare som har varit med länge i landslaget och som inför den här säsongen har förändrat sitt träningsupplägg för att bli snabbare på skidålderns höst.

- Tidigare har det gått trögt fram till jul för att sedan lossna i januari. Det är jag less på. Jag vill tävla. Jag vill gå vidare från kval, kvart och semifinalerna. Därför har jag ändrat på träningsupplägget, säger Peterson.

Avstod träning

Han berättar hur funderingarna kunde gå i höst.

- Nu har jag dragit ner på träningen tidigare inför tävlingssäsongen. I höst har det hänt att jag funderat på eftermiddagens träning, trots att man känt sig sjukt trött. Varför skulle man gå ut och träna då? Nu har jag vilat för att vara piggare. Det gjorde jag inte tidigare.

Det fick konkurrenterna uppleva i Bruksvallarna.

Teodor Peterson hade full kontroll på finalheatet. Här är hans finalberättelse:

- Det var ingen som ville ta starten tills jag märkte att Viktor Thorn var sugen att gå fram och det kunde han få vara. Jag hängde på honom och visste att den sista knölen på stadion skulle vara avgörande. Därefter skulle ingen kunna gå om. Därför jobbade jag hårt för att vara först där. Jag hade full kontroll och loppet gick som jag hade tänkt.

Teodor Peterson är lugn och märkbart fylld av självförtroende när han berättar om finalen. Nu ser han framåt:

- Nu ska jag åka hem till Östersund och återhämta mig till världscupen. Träningen är gjord. Nu börjar det.

Tvåa kom Karl-Johan Westberg och trea blev Viktor Thorn.

Bröt staven

Calle Halfvarsson satte färg på både kvarts- och semifinalerna. Men i finalen bröt han staven direkt i starten.

- Det var lite orutin av mig. Jag satte staven för långt ut mot grinden och tryckte till. Då gick den av. Det var tråkigt eftersom det kändes jättebra in mot finalen. Nu är det bara att komma igen till nästa vecka, säger Calle Halfvarsson.