Dallas Stars John Klingberg firar med laget efter sitt mål i andra perioden.
Dallas Stars John Klingberg firar med laget efter sitt mål i andra perioden. Bild: Tony Gutierrez

Klingberg assistkung i Nashvillekross

Dallas Stars fick ställa in inledningen av NHL-säsongen på grund av coronasmitta i truppen. Men när det väl var dags för match blev det en riktig urladdning. 7–0 mot Nashville och tre assist för John Klingberg.

ANNONS

Dallas Stars fick äntligen spela sin första match för säsongen – och sopade direkt till Nashville med hela 7–0.

– Det är svårt att inte vara nöjd med den starten, särskilt som vi fått vänta så länge på att spela. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, säger svenske backstjärnan John Klingberg till Sportbladet.

På grund av coronasmitta både i och runt truppen tvingades ju Dallas Stars ställa in inledningen av årets grundserie och satt i karantän de första tio dagarna. Men tiden i karantän verkar inta ha gjort spelarna ont.

– Det var lite hackigt i första perioden, men sedan lossnade det onekligen ordentligt och vi fick riktigt bra utdelning. Inte minst i powerplay, säger Klingberg.

ANNONS

Den 28-årige backen hade också en bra kväll för egen del och spelade fram till tre mål – samtliga i powerplay.

– Det kändes bra och det har det gjort under hela campen. Ja, ända sedan jag började träna på försäsongen.

Landeskog avgjorde

Gabriel Landeskog blev Colorados matchhjälte borta mot Anaheim. Det stod 2–2 vid full tid, efter att Hampus Lindholm gjort ett av Anaheims mål, när Landeskog i förlängningen avgjorde med sitt tredje mål för säsongen.

Svensken missade först ett jätteläge att avgöra, men Anaheimmålvakten John Gibson räddade. Landeskog snodde åt sig returen, rundade kassen i tryckte in 3–2 köksvägen.

– Tur att jag till slut fick in pucken i det läget, annars hade jag inte kunnat sova i natt, säger Landeskog, som även noterades för en assist, till Sportbladet.

Nicklas Bäckström visade åter målform, men utan lagets ryska stjärnor fick Washington kämpa för poängen mot Buffalo.

Washington har ännu inte förlorat under ordinarie tid i årets NHL-säsong. Men utan fyra av sina tongivande spelare var förlusten nära hemma mot Buffalo.

Den ryske storstjärnan Alexander Ovetjkin och tre av hans landsmän – Jevgenij Kuznetsov, Dimitrij Orlov och Ilja Samsonov – är satta i coronakarantän och kommer att missa minst fyra matcher efter att ha brutit mot ligans coronaregelverk när de umgicks på ett hotellrum. En av spelarna har nu testats positivt för covid-19, enligt Washington Post rör det sig om målvakten Ilja Samsonov.

ANNONS

Spräckte nollan

Tur då att laget har andra storspelare, som Nicklas Bäckström.

Efter det att Buffalos Victor Olofsson passat Eric Staal, som inte hade några problem att spräcka matchens nolla, var det Washingtons svenske stjärna som målmässigt fick in laget i matchen igen.

Bäckström fick öppet mål när Linus Ullmark i Buffalomålet lämnade retur på ett skott av Brenden Dillon. Det hade då gått en drygt kvart av matchen och lagen fortsatte sedan att följas åt fram till 3–3 i målprotokollet.

Några fler mål blev det inte, inte heller i förlängningen eller de tre första omgångarna i straffläggningen. Då slog Washingtons John Carlson – NHL:s poängfarligaste back under fjolårssäsongen – till och ordnade straffsegern åt sitt lag.

Washington fortsätter därmed att toppa sin division, där Buffalo ligger sist. Lagen möts på nytt natten till söndag, svensk tid.

Debut i Arizona

Backen Victor Söderström gjorde under natten sin NHL-debut i Arizona. Han fick en kvarts speltid när hans lag vann 5–2 mot Vegas Knights.

Efter matchen kommenterade tränaren Tick Tocchet hans insats för NHL:s webbplats:

– Jag uppskattade hans tålamod. Jag tror inte att ögonblicket blev för högtidligt för honom, jag tycker att han gjorde det bra. Det är ett bra första steg för honom.

Victor Söderström slog igenom i SHL och Brynäs förra säsongen 2018–2019. Den 19-årige backens spel ledde till att han blev draftad av Arizona som elfte spelare i NHL-draften sommaren 2019.

ANNONS

I Arizona spelar redan två svenska försvarare: Oliver Ekman Larsson (just nu skadad) och Niklas Hjalmarsson.

Martin Yngve/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS