Klete Keller åtalas efter stormningen av Kapitolium

Klete Keller var med och stormade Kapitolium i Washington för en vecka sedan. Nu rapporterar flera amerikanska medier att den förre OS-guldmedaljören åtalas på tre punkter.

ANNONS
|

Det var kaotiska scener när hundratals Trump-anhängare stormade parlamentsbyggnaden Kapitolium i Washington för en vecka sedan.

Nu pågår ett febril jakt på de personer som gjorde sig skyldiga till attacken och flera har kunnat gripas och åtalas. Bland andra mannen som syntes gå iväg med Nancy Pelosis podium, mannen som var målad i ansiktet, klädd i djurpälsar och bar bisonhorn på huvudet - samt en man som syntes med en tröja där det stod ”Camp Auschwitz”.

LÄS MER:Auschwitz-mannen gripen i USA

Men även mer profilerade personer har synts på klipp från stormningen. Under tisdagen kom nyheten att Klete Keller, som vunnit två OS-guld i simning för USA, var med och stormade Kapitolium.

ANNONS

Den nu 38-årige mannen fångades på en av alla filmer från händelsen.

LÄS MER:OS-guldmedaljören Klete Keller stormade Kapitolium

Nu rapporterar flera amerikanska medier, bland annat NBC, att Klete Keller åtalas på tre punkter.

OS-basen fördömer

På Twitter kommenterade Sarah Hirshland, vd för USA:s olympiska kommitté det hela innan dess att åtalet väcktes.

”Till att börja med fördömer jag upprorsmakarnas ageranden vid Kapitolium.

De representerar inte Amerikas förenta staters eller Team USA:s värderingar.

Hemma, och runtom i världen, hålls Team USA på en mycket hög standard eftersom de representerar vårt land på spelplanen och utanför. Vad som hände i Washington, DC, var ett fall där denna standard uppenbarligen inte uppfylldes.”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS