Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

KLART: "The Mauler" till Globen

Alexander "The Mauler" Gustafsson kommer till Sverige igen. På en presskonferens på tisdagen presenterades han som dagplåstret till UFC-galan i Globen i maj.

Den 28 maj har UFC-fantaster i Sverige chans att se landets bästa fajter på hemmaplan. Alexander "The Mauler" Gustafsson kommer till Globen för att ställas mot brasilianaren Glover Teixeira. 

- Det är dags för Alexander Gustafsson att komma tillbaka till Sverige. När Alex går upp i oktagonen slår det ut det mesta, säger Per Nunstedt sändande bolaget MTG:s sportchef. 

Gustafsson slogs på svensk mark för två år sedan. Matchen mot Anthony Johnson blev dock en fullständig katastrof då "The Mauler" knockades 2 minuter och 15 sekunder in i matchen. 

Tung period

Sedan dess har svensken haft det tungt. I september i fjol gjorde 30-åringen dock en efterlängtad karriär där han besegrade polacken Jan Bùachowicz och nu får han alltså en chans att ta en seger inför hemmapubliken.

- Det var en grym kväll tills jag tävlade. Det var bara positivt, aldirg känt ett sånt tryck som den kvällen. En helt otrolig känsla. Matchen behöver vi inte ens diskutera. Det var sjukt stort, säger Alexander Gustafsson på presskonfensen. 

- Jag är redo. Jag är bra nu. Jag skulle vilja ha fajten imorn om det går. Jag ligger rätt för att peaka när jag ska peaka, säger han. 

Gustafsson är rankad tvåa i UFC:s lätta tungvikt, en placering före den väntade motståndaren Teixeira och vid seger kan vägen ligga öppen för ytterligare en titelmatch. 

- Jag känner att jag är snabbare och har fler vapen än han har. Jag tror jag har alla verktyg för att vinna den 28, vilket jag kommer göra, säger Alexander Gustafsson. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.