Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

KLART: The Mauler drar sig ur stormatchen

Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson skulle ha gått en fight mot brassen Antonio Rogeiro Nogueira i november. Så blir det inte. – Vi har gett upp den matchen, säger svenskens manager Tomas Ghassemi.

Det är Sportexpressen som varit i kontakt med Gustafssons manager som bekräftar att fighten, som skulle gått under MMA-galan i Sao Paulo den 19 november, ställs in på grund av att The Mauler dras med svåra ryggsmärtor.
– Det är svårt att förklara hans problem. Värken kommer och går. Ena stunden är vissa rörelser jättejobbiga, och så kan han gå i nästa stund utan att känna av det. Det är som när en nerv sitter i kläm. Man vet inte när det kommer göra ont, säger Ghassemi till Sportexpressen.

Han säger att Gustafsson måste vila, få ordning på smärtorna och köra rehabträning innan det kan bli aktuellt med en match. Ghassemi hoppas att The Mauler kan träna för fullt inom en månad, men säger att det kan dröja till slutet av december.
– Alexander behöver minst nio-tio veckor i full träning, och räknar man från i dag är det bara fem veckor dit. Rent taktiskt och medicinskt skulle det vara jättedumt att slänga in honom i en sådan match. Då är det bättre att låta det här läka ordentligt, och sedan gå nästa match när han är redo till 100 procent.

Gustafsson har tidigare haft problem med ryggen. Sin senaste match gick han mot polacken Jan Blachowicz i början av september. Efter två raka förluster tog Gustafsson en övertygande seger över tre ronder.

När The Mauler kan gå sin nästa match är i nuläget oklart. Nu ligger svenskens fokus på att bli fullt frisk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.