Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Juventus och Atlético Madrid möttes i åttondelsfinal i Champions League nyligen. I sommar möts lagen på nytt, på Friends arena i Solna. Arkivbild.

Klart: Storklubbarna gör upp på Friends arena

Friends arena får finbesök till sommaren. Nu står det klart att Atlético Madrid tar sig an Juventus på den svenska nationalarenan. "Vi är både glada och stolta", säger Stockholm Lives vd Marie Lindqvist i ett pressmeddelande.

I augusti förra året genrepade Arsenal och Lazio i ett möte på Friends arena inför ligastarten.

Nu står det klart att två europeiska storlag kommer på besök även den här sommaren.

Stockholm Live låter meddela att den spanska ligatvåan Atlético Madrid den 10 augusti kommer att ta sig an Serie A-jätten Juventus på Sveriges nationalarena. Med andra ord lär Stockholm få besök av världsstjärnor som Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Antoine Griezmann och Diego Godín.

Matchen är den sista av totalt 18 stormöten i försäsongsturneringen International Champions Cup som utöver Friends arena i Europa dessutom spelas på Principality Stadium i Cardiff och nybyggda Tottenham Hotspur Stadium i London.

"Vi är väldigt glada över att vara tillbaka på Friends arena, och att få avsluta turneringen där är ett bra sätt att sammanfatta ännu ett spännande fotbollsår", säger Charlie Stillitano, ordförande för Relevent Sports Group som är arrangör av evenemanget, i ett pressmeddelande.

Juventus och Atlético Madrid möttes så sent som för ett par veckor sedan i åttondelsfinalen i Champions League där den italienska storklubben gick segrande ur dubbelmötet.

Övriga lag i International Champions Cup är bland annat Bayern München, Manchester United, Real Madrid, Tottenham och AC Milan.