Kingsley Sarfo är klar för Malmö FF.

Klart: Sarfo till Malmö FF

En av de största övergångarna genom tiderna inom svensk fotboll. Så beskrivs Kingsley Sarfos flytt från Sirius till Malmö FF.

Ghananen Kingsley Sarfos övergång till Malmö FF har varit svensk fotbolls kanske sämst bevarade hemlighet de senaste dagarna. Sirius tränare Kim Bergstrand har talat om affärens värde, det har sipprat ut bilder där Sarfo synts i Malmö – och han har inte varit sen med att berätta att det är till MFF han vill flytta.

Men det var först på torsdagen han fick dra på sig den himmelsblå tröjan, skaka sportchefen Daniel Anderssons hand och sätta sin namnteckning på ett kontrakt som sträcker sig till 2021.

- Det är en bra klubb som spelar bra fotboll, med bra atmosfär, säger han på en presskonferens.

- Jag vill åstadkomma mycket här, och vinna saker.

22-årige Sarfo har fått sitt stora genombrott under säsongen med nykomlingen Sirius, även om han visade stora kvaliteter redan förra året i superettan. I allsvenskan har det under våren blivit tre mål och fyra assist på elva matcher. Enligt uppgifter i olika medier får Malmö FF betala omkring 13 miljoner kronor för Sarfo.

- Vi diskuterar aldrig några summor. Vi värderar spelaren och det har Sirius också gjort. Det är en teknisk och bolltrygg spelare, säger Daniel Andersson.

Sarfo blir spelklar då transferfönstret öppnar den 15 juli.