Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Leo Bengtsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Örebro den 30 september 2019. Bild: ANDREAS L ERIKSSON

Klart: Leo Bengtsson till Häcken

BK Häcken förstärker truppen med Leo Bengtsson, 21. Yttern lämnar därmed Hammarby, som varit hans hem i många år.
– Häcken är en bra klubb att vara i för att utvecklas, nu är det bara upp till mig, säger Bengtsson.

Expressen var först med att avslöja att Hammarbys Leo Bengtsson var nära en flytt till allsvenska konkurrenten BK Häcken i julas.

Nu bekräftar Häcken att mittfältaren är klar för tre år på Hisingen.

– När Häcken spelar anfaller de med många spelare och det går fort, det sättet att spela tror jag passar mig väldigt bra, säger Leo Bengtsson till Häckens hemsida.

"Har de kvaliteter som krävs"

Väl på plats i Göteborg kommer han ha stora skor att fylla. Det är en viss Paulinho (numera i israeliska Hapoel Be'er Sheva) som tidigare haft positionen på vänsterkanten. Nu ser det ut att bli framför allt upp till Bengtsson och stortalangen Ali Youssef att slåss om platsen.

LÄS MER: Tidigare utlandsproffs ansluter till Häcken

21-åringen har fostrats i Hammarbys akademi – men haft svårt att få speltid i A-laget på slutet med tanke på "Bajens" offensiva kraft senaste säsongerna.

– Vi tycker att han har de kvaliteter som krävs för att ta ett eller flera steg till i sin utveckling och vi tror att han kan slå hos oss, säger sportchef Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Hösten 2019 spenderades mest utanför Hammarbys trupp – och på lån i IK Frej, som åkte ur superettan ner till division 1. Men Leo Bengtsson går alltså åt andra hållet – upp till allsvenskan och BK Häcken.

– Det här ger en bra konkurrenssituation i truppen, det blir öppen konkurrens om platserna, säger Sonny Karlsson, sportchef.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.