Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sead Haksabanovic i Halmstad-tröjan 2017. Arkivbild.

Klart: Haksabanovic till Norrköping

Sead Haksabanovic, 19, lämnar Premier League-laget West Ham och vänder hem till fotbollsallsvenskan. Ny klubbadress: IFK Norrköping, som lånar mittfältaren i 18 månader.

Haksabanovic har den här säsongen varit utlånad till Málaga i den spanska andradivisionen, men har fått dåligt med speltid.

- Det blev lite fel där eftersom det var sportchefen som ville ha mig där och inte tränaren, säger Sead Haksabanovic på presskonferensen som sändes på Correns webbplats.

Han tillhör sedan 2017 engelska West Ham och blir Norrköpings andra tunga nyförvärv på kort tid efter anfallaren Christoffer Nyman.

Haksabanovic debuterade i allsvenskan, då i Halmstad, redan som 15-åring 2015 och blev den näst yngsta spelaren i seriens historia. Det var också i Halmstad, när Haksabanovic var ungdomsspelare, som kontakten med Norrköpings nuvarande manager Jens Gustafsson, då tränare i Halmstad, skapades. Något som var betydelsefullt för att få värvningen i hamn.

- Jag litar på Jens och jag litar på planen som Norrköping har för mig, säger Haksabanovic.

Jens Gustafsson berättar att klubben har försökt köpa loss Haksabanovic helt.

- Men West Ham har en enorm tro på Sead vilket gjorde att vi fick acceptera ett 18 månader långt lån, säger managern och lovordar sitt senaste tillskott i truppen:

- Jag tror att det här är en spelare som många kommer tycka är kul att se när han spelar. Sead är en kreativ spelare som är bra på att luckra upp lågt stående försvar. Men han hade inte suttit här om han inte hade varit en hårt arbetande fotbollspelare, som jobbar för laget.