Fredrik Holmberg får fortsatt förtroende i Gais, trots degraderingen till division 1.
Fredrik Holmberg får fortsatt förtroende i Gais, trots degraderingen till division 1. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Klart: Fredrik Holmberg leder Gais nästa säsong

Gais har gjort klart med huvudtränare inför nästa säsong. Fredrik Holmberg ska leda Grönsvart i division 1.
– Alla som håller på Gais förstår vad målet är. Vi vill tillbaka, det är inget att hymla med, säger han.

ANNONS
|

Fredrik Holmberg fick ta över Gais A-lag efter att Stefan Jacobsson fått sparken med bara fyra omgångar kvar. Det slutade med att klubben tvingades kvala – och sedermera åkte ur Superettan. Nu står det klart att Holmberg fortsätter i rollen över nästa säsong.

”Han har en stark ställning i spelartruppen, är en drivande karaktär med ett modernt ledarskap, där han står för en utveckling av spelare och ett framåtlutat spelsätt” skriver Gais på sin hemsida, och meddelar också att ledarstaben kommer att förstärkas med ytterligare namn inom kort.

”Oerhört hängivna supportrar”

Gais skriver att Holmberg var huvudalternativet under rekryteringsprocessen, och att avtalet gäller till och med 31 december 2022.

ANNONS

– Jag är både stolt och oerhört motiverad. Jag är jäkligt taggad inför det som väntar, säger 42-åringen.

Det blir knappast något jullov för den förre mittbacken. En ledarstab ska spikas. En trupp ska byggas. En försäsong ska planeras.

– Att det ska in fler resurser runt laget råder det ingen tvekan om. Hur och i vilken ordning de kommer på plats har jag inga svar på i dag, säger Holmberg om sina kommande ledarkollegor.

Gais har redan tappat viktiga spelare som Adnan Maric och Malkolm Moenza och fler lär följa den närmsta tiden.

Hur ser du på det truppbygge som nu väntar?

– Vi får hitta sätt att behålla spetsen, men kanske inte ha samma bredd. Vi ska ha spelare som är sugna på att träna hårt och mycket. Det är i vardagen man bygger en vinnande miljö så det är det det kommer handla om för oss. Vi ska träna hårt och vara väldigt jobbiga att möte.

I dagsläget står mellan åtta och tio spelare under kontrakt.

– Det pågår ett arbete med att hitta vilka vi ska förlänga med och vilka vi behöver förstärka med. Vi har relativt god kännedom om de högsta serierna, så vi ska kunna få ihop en slagkraftig trupp.

ANNONS

Fredrik Holmberg har varit verksam inom Gais i två år, och är fostrad i Göteborgsklubben Qviding Fif. Hans bror Andreas Holmberg är huvudtränare i allsvenska Degerfors.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS