Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Klart: Fransson skriver på för Öis

Kevin Fransson är från och med nästa säsong en Öis-spelare även på pappret – och får därmed åter spela med A-laget. Högerbacken har skrivit på för två säsonger, med option på en säsong till.
– Jag har verkligen längtat efter det här, säger han till GP.

Kevin Fransson har varit en Parma-spelare sedan februari – men kom tillbaka till Göteborg i augusti månad.

Försvarstalangen, som inte trivdes hundra med livet i Italien, har visserligen tränat med rödblått – men då han fortfarande varit under avtal med Parma kunde han inte hjälpa Öis i jakten på allsvenskan.

I stället fick han hålla till i P19-laget, i väntan på att kontraktssituationen skulle ordna sig.

Inför 2020 fanns dock förhoppningen om att åter få representera Örgryte.

LÄS MER: Kevin Fransson återvänder till Öis – efter tuffa tiden i Italien

– Jag tror absolut att jag kommer att spendera nästa säsong i Öis, sa högerbacken till GP i augusti.

Nu står det också klart att Kevin Fransson åter är en Örgryte-spelare även på pappret.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

– Det känns verkligen jättebra. Jag har längtat efter det här, att det skulle bli påskrivet och klart. I och med att jag har varit här sedan i maj har jag gått och väntat länge, säger Fransson när GP når honom.

"Det enda rätta"

Då har han precis firat det nypåskrivna avtalet tillsammans med familjen.

– Vi firar lite här hemma med middag. Jag fick välja mat, så det blev thai! Jag hade ett väldigt sug efter det, haha.

Att vänta så länge, och inte riktigt veta, hur har den situationen varit?

– Det har varit lärorikt. Jag har fått ha den här perioden där jag har kunnat se och lära av andra spelare. Nu känner jag att jag är redo att konkurrera om en startplats på riktigt.

Under den här perioden har det varit andra klubbar som hört sig för också?

– Ja, man har väl hört lite löst om att det har varit lite intresse hit och dit, men det är ingenting jag har lagt någon större vikt vid. Redan när jag åkte tillbaka till Sverige var jag klar över att det var Öis jag ville tillbaka till. Jag vill vara med på resan som klubben gör nu. Det här kändes som det enda rätta.

Att A-lagskontraktet hos Sällskapet är en viktig milstolpe i karriären råder det inga tvivel om. Fransson kom till Öis från Lindome redan som 13-åring. Sedan har han varit klubben trogen, undantaget sejouren i Italien.

"Kommer aldrig ångra det"

Äventyret utomlands är inget han ångrar även om det kanske inte blev som han hade tänkt.

– Sportsligt gick det bra. Det var inte det som var problemet. Både jag och tränarna var nöjda med mina prestationer där nere och Parma hade ett intresse av att ha kvar mig, men jag kände att socialt var det här rätt beslut. Jag har lite skola och sådant som jag vill göra klart. Jag kommer aldrig ångra att jag åkte för det var en otrolig upplevelse och jag tycker att jag utvecklades väldigt mycket som spelare i Parma, men som sagt, socialt klarade jag inte av det. Inte just då.

Nu med kontraktet på plats, hur ser du på det som väntar?

– Jag är här för att konkurrera om en plats. Jag ska göra precis allt jag kan för att ta den platsen och få vara med och bidra till resan till allsvenskan. Det ska bli kul att spela med de stora gubbarna!

Som spelare då, vad föredrar du, högerback i fyrbackslinje eller mer wingback?

– Jag skulle helst se mig i en wingback-position. Jag gillar att ha det offensiva spelet. Det är några av mina bästa egenskaper, att följa med i det offensiva. Men sedan får vi se vad som händer, om det blir en fyrbackslinje eller fembackslinje tror jag inte att det heller blir några problem.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.