Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: ICON SPORT

Klart: Emma Berglund förstärker GFC

Marcus Lantz har efterlyst förstärkningar – och nu är första pusselbiten på plats. Försvararen Emma Berglund, senast i PSG, har skrivit på för 2,5 år.

OS-silvermedaljören Emma Berglund, 30, har spelat ut sitt kontrakt med Paris Saint Germain – och har tidigare ryktats till GFC, vilket Fotbollskanalen var först att rapportera om.

Nu går klubben ut med att affären är i hamn. Emma Berglund är klar för 2,5 år.

– Jag har alltid haft ett gott öga till Göteborg och då talar jag både om klubben och staden, det känns jättespännande att bli en del av allt det som väntar framöver, säger Berglund i ett pressmeddelande.

"Varit påfrestande"

En stor del av flytten har att göra med att Berglunds sambo, före detta handbollsspelaren Loui Sand, flyttat hem från just Frankrike till Sverige och Göteborg.

– Även om vi har bott i samma land under en period (Frankrike), har det såklart varit påfrestande att inte kunna dela vardagen. Det får vi en möjlighet att göra nu, säger Berglund.

Marcus Lantz har tidigare efterlyst förstärkningar för att GFC ska kunna tackla en intensiv höst (med SM-guldstrid och Champions League-spel) på bästa möjliga vis. Nu är alltså första förstärkningen klar.

– Vi är ett ungt lag och en rutinerad spelare som Emma kommer att hjälpa de yngre, dem som inte har den erfarenheten som hon har från spel på den allra högsta nivån, säger Lantz i pressmeddelandet.

LÄS MER: Här vill Göteborg förstärka inför hösten

Stora meriter – men skadedrabbad på slutet

Utöver OS-silvret i Rio 2016 har Emma Berglund också 3 SM-guld på sitt CV från tiden i Umeå – samt två Champions League-silver med PSG.

Det senaste året har dock präglats av en korsbandsskada – som också kan ha bidragit till att det inte blev något VM för 30-åringen.

Skadan ska dock inte störa henne längre.

– Nej, inget hämmar mig med skadan längre. Jag har egentligen varit i full träning sedan i julas, försäkrar hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.