Pontus Åberg, här i Anaheims tröja, jublar efter att ha gjort mål. I natt debuterar han för Minnesota – mot just Anaheim. Arkivbild
Pontus Åberg, här i Anaheims tröja, jublar efter att ha gjort mål. I natt debuterar han för Minnesota – mot just Anaheim. Arkivbild

Klar för debut mot gamla laget

Pontus Åberg är klar för debut i natt i sin nya NHL-klubb Minnesota. Den 25-årige forwarden gör det mot sin gamla klubb Anaheim.

ANNONS
|

- Jag vill visa dem att de gjorde ett misstag. Jag är glad över att vara här och jag ser fram emot resten av säsongen här, sade Åberg efter morgonens matchvärmning till lokaltidningen Star Tribune.

Tränaren Bruce Boudreau bekräftade att Åberg börjar i en kedja med Zach Parise och centern Charlie Coyle. Svensken kommer också att få speltid i numerärt överläge.

ANNONS

Att det ibland kan vara tvära kast i NHL-cirkusen fick Åberg bevis för i går. Han kom till Minneapolis som Anaheimspelare och tränade med laget i Minnesotas hemmaarena Xcel Energy Center. Några timmar senare var han bortbytt – till just Minnesota.

- Som tur var slapp jag resa så långt, jag bytte bara omklädningsrum, sade Åberg som de senaste elva månaderna tvingats byta klubb tre gånger.

I februari i fjol fick han lämna Nashville för Edmonton, i oktober värvades han av Anaheim och i går blev han Minnesotaspelare.

Pontus Åberg var delat målbäst i Anaheim med elva fullträffar, men har de senaste fyra matcherna varit petad och fått följa matcherna från läktarplats.

TT

ANNONS