Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sven-Göran Eriksson var prisutdelare när Nobiya FC i april tog sig till Gothia Cup i Thanda Private Game Reserve i Sydafrika.

Klappat och klart för invigning

FOTBOLL: I kväll är det invigning av Gothia cup på Ullevi. Med på scen med värdarna Triple & touch är det sydafrikanska laget Nobiya FC - och de har träffat Svennis.
Det delvis svenska projektet Star school i Sydafrika går ut på att informera barn i högstadiet om AIDS. Nu har en av de involverade skolorna tagit sig till Göteborg, via SKF:s Meet the world-turnering i Sydafrika. Efter att laget spelar sin första matchen på Heden, klockan fyra idag, är det dags för invigning för Nobiya FC (B16) - och för laget innebär det dans och sång på scen, inför 52 000 åskådare.
- De bor mitt ute i bushen i hyddor, i norra Sydafrika. Och nu får de åka hit och uppträda på Ullevi, berättar Ken Wennerholm i Triple & touch.
Bandet, som också är involverat i Star school, har varit nere i Sydafrika ett tiotal gånger det senaste året.
Vid prisutdelningen för vinsten i Meet the world-turneringen var det inte vem som helst som delade ut förstapriset till laget, utan Manchester citys nya tränare, Sven-Göran Eriksson.
En av sångerna som Nobiya FC kommer att sjunga är "Aids free, that's me", som är Star schools temalåt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.