Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Klüfts nya projekt med kronprinsessparet

Carolina Klüft tar paus från TV-rutan och börjar istället arbeta med kronprinsessparet. Efter att ha blivit rekryterad av prins Daniel ska Klüft nu jobba med att förbättra barns och ungdomars hälsa.

Efter OS i Rio gick Carolina Klüfts, 33, kontrakt med Viasat ut. Men det tog inte lång tid innan friidrottsstjärnan säkrat en ny tjänst, skriver Expressen idag. Det är kronprinsessan Victoria och prins Daniels organisation Generation PEP som gjort värvningen.

– Det var prins Daniel som ringde upp och ville ha mig med och jag är väldigt glad för att jag fick frågan. Barn och ungdomars hälsa är en fråga jag brinner för. Jag är jätteglad för jobbet, säger Klüft till Expressen. 

Att ge möjlighet

Redan från den 1 september har Klüft arbetat på sin nya tjänst, som projektledare på halvtid. Projektet rör barn och ungdomars hälsa med syftet att få unga i rörelse och förbättra deras matvanor.

– Kronprinsessparet är väldigt måna om att det här projektet ska få stor spridning och det hoppas jag så klart också. Det här handlar absolut inte om elitidrott utan om att ge barn och ungdomar möjlighet, och vilja, att röra på sig mer, säger Klüft till tidningen.

Prinsen välkomnar 

I ett pressmeddelande från Kungahuset kommentarer prins Daniel rekryteringen:

– Vi är jätteglada att vi har lyckats knyta Carolina Klüft till Generation PEP. För den breda massan är hon känd som en otrolig friidrottare men bakom alla idrottsprestationer finns en väldigt smart och driven person med ett stort samhällsengagemang. Vi är otroligt tacksamma över att hon vill arbeta med oss i frågor som rör barn och ungdomars hälsa, säger prins Daniel i pressmeddelandet. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.