Klüft om nya jobbet med prins Daniel: "Är människa som alla andra"

ANNONS
|

Carolina Klüft var en del av Sveriges framgångsrikaste friidrottsgeneration någonsin och skördade stora framgångar som sjukampare. När spikskorna nu är uppslängda på hyllan har hon riktat in sig på nya uppdrag.

I en intervju med Expressen berättar hon om jobbet för kronprinsessparets stiftelse. Arbetet går ut på att sprida information och kunskap om vikten av barn och ungdomars hälsosituation, vilken den förra sjukampare ser som en akut fråga i dagens Sverige.

– Vi vet att fyråringar i dag sitter still mer än halva sin vakna tid. Och det finns barn i förskoleåldern som inte ens klarar av att slå en kullerbytta. Så visst är läget dystert, säger hon.

ANNONS

"En väldigt klok person"

Att jobba för kungafamiljen är något helt annat än att resa jorden runt på friidrottstävlingar och träningsläger. Men 34-åringen trivs med jobbet – och arbetskollegorna.

– Jag är väldigt förtjust i att ha ett vanligt jobb att gå till. Bara det att jag har ett eget skrivbord känns härligt, haha. Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel är en väldigt klok och rolig person, säger hon.

Men Carolina Klüft har mer på gång än att lyfta vikten av en aktiv barndom. Snart kommer man kunna se henne programleda SVT:slördagsprogram"Duellen".

ANNONS