Klüft jagades av en stalker: "Finns baksidor med allt"

Under flera år jagades Carolina Klüft av en tysk stalker. Det avslöjar hon i självbiografin: ”Livet är en kamp”. – Det var en tuff tid men också en del av min karriär som jag känner att det är viktigt att våga berätta om nu, säger Carolina Klüft till Expressen.

ANNONS
|

Klüft skriver om stalkern och hur han försökte kontakta henne i sin självbiografi som släpps i dagarna. Han ska ha skickat brev och blommor och även besökt hennes farmor. I ett utdrag ur boken som Sportbladet har publicerat skriver hon om ett missat samtal från sin farmor.

Jag ringde snabbt tillbaka och farmor svarade snabbt.”Hej Carro. Du vet den där tysken vi har pratat om, han är inte alls sjuk i huvudet, han är jättetrevlig”. Orden drog fram genom kroppen som en rekyl och lämnade en stor klump kvar i magen. Jag var tvungen att sätta mig ner. /.../ Han hade ringt på dörren, gett henne blommor och frågat var han kunde hitta mig. Farmor hade i all välmening berättat att jag inte längre bodde i Växjö, men att jag fortfarande tränade på Värendsvallen” , skriver hon.

ANNONS

Att hon blev stalkad och fick polisbeskydd vid de stora tävlingarna är ett pris för kändisskapet, menar Klüft.

– Att bli stalkad var något jag fick tampas med som en konsekvens av att jag var en känd idrottare. Det finns baksidor av allting och det här var definitivt en, säger hon till Expressen.

ANNONS