I fredags säkrade Johannes Høsflot Klæbo sprintcupen. Nu har han en total världscupstitel också. Arkivbild.

Klæbo säkrade totalsegern i världscupen

|

För andra året i rad har Johannes Høsflot Klæbo vunnit herrarnas totala världscup i längskidor.

Den 22-årige norrmannen vann jaktstarten, och hela minitouren, i Quebec 2,8 sekunder före kanadensiske hemmaåkaren Alex Harvey. Ryssen Alexander Bolsjunov blev trea i jaktstarten över 15 kilometer, och tvåa totalt i världscupen.

- Att komma först i mål var viktigast i dag. Jag fick det (loppet) som jag ville, säger Høsflot Klæbo, som den här säsongen även vann tre VM-guld och Tour de ski, till NRK.

Bästa svensk i söndagens säsongsavslutning blev formstarke Johan Häggström på 14:e plats. I världscupssammandraget var Calle Halfvarsson, som missade veckans tävlingar på grund av en förkylning, bäst med en 13:e plats.