Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CARL SANDIN

Kizito spräckte nollan: "Hoppas det blir mer"

Kwame Kizito har presenterat sig. Mot Falkenberg kom första målet i Häcken-tröjan, och nu hoppas ghananen på mer.
– Jag har väntat länge på det målet och nu kom det, säger Kizito.

Medan Paulinho blev historisk som bäste Häcken-målskytt genom tiderna gjorde en annan spelare sitt första avtryck i samma historieböcker.

Falkenberg hade stört Häcken längre än väntat – men med fem minuter kvar tröttnade Kwame Kizito, vann en 50/50-duell med borta-keepern Hampus Nilsson, och chippade in 3–1 i öppen kasse vilket betydde hans första allsvenska mål.

– Jag är väldigt glad. Jag har väntat länge på det målet och nu kom det. Nu hoppas jag att det blir mer. Det är ett antal matcher kvar, och förhoppningsvis kan jag fortsätta, säger Kizito.

LÄS MER: Paulinhos målsuccé – främst genom tiderna

Han började på bänken, men fick ersätta nyförvärvet Gustaf Nilsson efter en timmes spel.

– Vi har ett bra lag där alla slåss för sina positioner. Alla gör sitt bästa och sen är det upp till tränaren. Men vi har ett bra lag och en bra coach, säger han.

De 30 minuter han fick mot Falkenberg var mer än ghananen – som kom till Häcken i vintras – fått göra i någon allsvensk match hittills. (Dock fick han 90 minuter i Europa-kvalreturen mot Alkmaar.)

"Var mycket som var svårt"

– Om du får en chans att spela måste man visa vad man går för, för konkurrensen är som sagt stor. Men allt eftersom tiden går vet jag att allt kommer bli bra. Alla kommer få chansen, säger Kwame Kizito.

Han berättar att omställningen till Sverige har tagit tid.

– När jag kom var det mycket som var svårt. Men jag har jobbat hårt, fokuserat och tycker att jag har förbättrats, säger Kizito.

LÄS MER: Häcken vann klart i "Krickans" comeback

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.