Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marcus Kinhult gör ett andra försök på Europatouren. Arkivbild.

Kinhult gör comeback på Europatouren

Race to Dubai avgjordes i helgen, men redan nu är det dags för nästa säsong på Europatouren. Marcus Kinhult, 21, gör comeback på touren efter den tuffa debuten förra våren.

Som en av Sveriges största golftalanger på herrsidan spåddes Marcus Kinhult en ljus framtid när han debuterade på Europatouren som 19-åring.

Men efter bara elva tävlingar – och två klarade kvalgränser – klev bohuslänningen ner på Challengetouren för att hitta tillbaka till spelet. Det har han gjort nu. Den totala femteplatsen på Challengetouren i år gör att Kinhult fick spelrättigheter till Europatouren 2018, som tjuvstartar i Hong Kong den här veckan.

- Att jobba hårt utan att överarbeta är en utmaning för mig. Därför är det viktigt att kunna slå av fokus vid rätt tillfälle för att orka hålla på. Jag har blivit bättre på att koppla av efter träning och tävling. Det är en viktig lärdom, säger Kinhult till svenskgolf.se inför comebacken.

Robert Karlsson, Alexander Björk, Joakim Lagergren, Pontus Widegren och Jens Dantorp finns också med i startfältet i säsongspremiären, precis som färske Race to Dubai-vinnaren Tommy Fleetwood och tvåan Justin Rose.

Touren pågår i tre veckor innan den tar ett månadslångt uppehåll över jul och nyår.