Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kim Andersson axelskadad - VM i fara

Sveriges världsstjärna Kim Anderssons skadedrabbade axel gick sönder - igen - mot Egypten. I värsta fall kan resten av VM vara i fara för högernian. -Det är inte bra, sade han direkt efter matchen.

Kim Andersson dundrade in 1-0 till Sverige i matchen första minut mot Egypten. Sedan blev det bara två skott till i matchen, och det var egentligen två för mycket.

-Det drar till i axeln i första halvlek, i det andra skottet, sade Kim Andersson, som fick behandling med akupunktur under halvtidsvilan.

Men det hjälpte inte.

-Det är precis om att jag tappar hela spänningen i axeln och i det skottet jag skjuter i andra halvlek är det precis som att jag tappar axeln och jag kan inte hålla den på plats. Jag domnar i hela armen. Det var inte mycket jag kunde göra efter det.

Kim Andersson gick av med kvarten kvar att spela, och kom sedan inte in i matchen igen. Stjärnan kommer att undersökas närmare under torsdagskvällen och tidig fredag. Känslan liknar den han haft tidigare när axeln gått sönder. Senast höll det honom borta från spel i 16 månader och krävde dubbla operationer.

-Det är lite tufft, det är jobbigt.

Sverige möter Frankrike i den avslutande gruppspelsmatchen på lördag. Sedan väntar åttondelsfinal på måndag. Det kan alltså bli utan Kim Andersson i laget.

-Det är först när vi sett resultaten av behandlingen och rehabträningen under fredagen och lördagen som det avgörs det om han kan spela eller ej mot Frankrike, säger landslagets läkare Ulf Sigurdsson.

Förbundskaptenen Ola Lindgren medger att Anderssons eventuella frånvaro vore ett avbräck, men ser positivt på fortsättningen.

-Man kan inte göra mer än att försöka förbereda dem som är på plats som ska spela och kliva fram. Vi vänder faktiskt matchen här (mot Egypten) utan att Kim Andersson är på banan, så det finns kvalitet i det här laget. Vi får vara ännu lite bättre och ha ännu lite bättre målvaktsspel så att vi slipper slita så i anfallsspelet.

Matchen mot Egypten slutade till slut oavgjort, 25-25, och Sverige har i och med poängen i praktiken har säkrat andraplatsen i gruppen. Det gör den avslutande matchen mot Frankrike till en ren gruppfinal.

Och det kan bli läge för Sverige att vila Kim Andersson, för att i stället spara honom till slutspelet.

-Vi får ta ställning till det när vi får en prognos. Det är klart att det är ett scenario om det medicinska teamet säger att det är så, då får vi helt enkelt acceptera att det är så och ta de besluten utifrån den informationen, sade Lindgren.