Artem Besedin spelade dopad mot Malmö FF i Europa League i höstas.
Artem Besedin spelade dopad mot Malmö FF i Europa League i höstas. Bild: Gregorio Borgia/AP/TT

Kiev-stjärnan Artem Besedin dopade sig mot Malmö FF – som en kosmonaut

Dynamo Kievs ukrainske landslagsanfallare Artem Besedin fastnade i dopningskontrollen efter Europa League-matchen mot Malmö den 28 november. Och han gjorde det med spår av ett ämne som producerades för att hålla kosmonauter vakna i rymden.
– Jag tyckte inte att han utmärkte sig nämnvärt, säger Malmö-spelaren Eric Larsson till Sportbladet.

ANNONS
|

Urinprovet visade spår efter det förbjudna ämnet fonturacetam, en stimulantia som började producerades på 1980-talet, främst för att hålla sovjetiska kosmonauter vakna i rymden.

Artem Besedin har varit frekvent med i det ukrainska landslaget på senare år.

Testet han åkte fast på gjordes efter Europa League-mötet med Malmö där skåningarna vann med 4–3 efter ett sent mål av Markus Rosenberg i hans sista match på Malmö Stadion.

Högerbacken i Malmö FF, Eric Larsson, säger så här till Sportbladet gällande att Besedin spelade dopad.

– Jag har inte sett den här nyheten så jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att det så klart är dumt att dopa sig.

ANNONS

På frågan om Larsson är förvånad svarar han så här:

– Jag vet inte, jag lägger egentligen inte så stor viktigt vid sådana här saker för bevisligen sker det runtom i idrottsvärlden. Men det är så klart inte bra.

Besedin valde att inte överklaga och är avstängd fram till och med den 19 december i år.

Eric Larsson berättar att Besedin inte utmärkte sig under matchen mot Malmö.

– Jag hade väl mest koll på deras vänsterytter och vänsterback. Visst kommer jag ihåg att de hade många bra spelare, men jag kan inte påstå att jag lade särskilt mycket märke till deras forward. Jag tyckte inte att han utmärkte sig nämnvärt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS