Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Khaddi Sagnia klar för VM i London

Längdhopparen Khaddi Sagnia är klar för VM i London. Göteborgstjejen som tävlar för Ullevi FK har inte klarat gränsen för att kvala in till VM men belönas nu ändå med en biljett. – Khaddi har med sig erfarenheterna från sitt fina VM i Peking, säger förbundskaptenen Karin Torneklint.

Khaddi Sagnia har under hela säsongen jagat ett hopp över 6,75. Som närmast har hon varit 6,72 och alltså inte passerat VM-kvalgränsen än. Men nu belönas ändå Göteborgstjejen med en plats till VM. Detta skriver friidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Förutom Sagnia så är det ytterligare tre friidrottare som nu får en plats i VM i London som startar den 4 augusti. Simon Pettersson, diskus, Kalle Berglund, 1500 meter och Emil Blomberg på 3000 meter hinder gör Sagnia sällskap i VM.

– Det är jätteroligt att Khaddi, Simon, Kalle och Emil fått inbjudan och kommer vara med i London. Khaddi har med sig erfarenheterna från sitt fina VM i Peking men för Simon, Kalle och Emil blir det debut och de är redo att ta chansen och göra sitt bästa, säger förbundskapten Karin Torneklint i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.