Khaddi Sagnia hoppade personbästa i Diamond League

Khaddi Sagnia visade storform i Lausanne. Under Diamond League-galan tangerade göteborgaren sitt personbästa – men slutade ändå tvåa.
– Det är en otrolig glädje, säger hon till SVT.

ANNONS
|

Khaddi Sagnia slog till med tangerat personbästa (6,92) och hoppade längst av alla i Lausanne under torsdagskvällen – men trots detta blev hon ”bara” tvåa under Diamond League-galan.

Anledningen är att reglerna säger att de tre bästa ska göra upp i ett final-hopp, där den som hoppar längst vinner. Väl där kom Khaddi Sagnia tvåa när hon hoppade 6,64 – nio centimeter kortare än ettan Ivana Spanovic.

Men trots andraplaceringen gick det inte att ta miste på Khaddi Sagnias glädje.

– Det är en otrolig glädje. Jag är så himla glad över att vara på den här nivån igen, sa en strålande glad Sagnia i SVT.

ANNONS

Hon fortsatte:

– Jag var väldigt stabil i hoppningen i dag. Det kändes bra trots blåsten och kylan som kom senare. Det är väldigt bra att ha det här med sig inför kommande tävlingar.

Armand Duplantis missade pallen

Desto sämre gick det för OS-guldmedaljören Armand Duplantis.

21-åringen har inte tävlat sedan OS-guldet. I Lausanne gick han in på 5,62 och klarade först i andra försöket. Han rev sedan ur sig på 5,82.

– Det kändes okej, men det var lite kallt och det påverkade mig kanske lite mer än jag trodde. Jag tog dåliga beslut, tog en för styv stav och var kanske lite för styv i korken, säger han till SVT.

– Det var en bra väckarklocka, jag ska göra allt rätt nästa gång. Det är bra att jag har Paris om två dagar, då får jag chans att revanschera mig. Jag är ganska besviken, jag borde ha tagit det.

Det var blott andra gången i år som Duplantis inte vinner. I Gateshead i maj slutade han tvåa på 5,55. Det blev en amerikansk dubbel genom Christopher Nilsen och Sam Kendricks som båda klarade 5,82.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS