Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khaddi Sagnia slog i en häck och slet sönder korsbandet i februari 2019. Nu är hon tillbaka i tävling.  Bild: JON OLAV NESVOLD
Khaddi Sagnia slog i en häck och slet sönder korsbandet i februari 2019. Nu är hon tillbaka i tävling. Bild: JON OLAV NESVOLD

Khaddi Sagnia gör comeback – efter ett år

2019 blev ett mörkt år för Khaddi Sagnia – som efter att ha dragit korsbandet redan i februari missade hela säsongen. Nu är Ullevi-hopparen tillbaka i tävlingssammanhang.
– Året som helhet har jag stora förhoppningar på, säger 25-åringen.

Ullevis Khaddi Sagnia är redo för comeback. Det var när längdhopparen frångick sin specialgren för att delta i ett häcklopp (under Nordenkampen den 10 februari i fjol) som olyckan var framme: en häck slogs i, och ett korsband slets av.

– Efter loppet kändes det lite konstigt och när vi kollade upp det fick vi reda på att det var såpass allvarligt som det var, sa Sagnia till GP efter att olyckan var framme.

Sedan följde en lång rehabilitering – där den stora frågan var om göteborgaren skulle komma tillbaka i tid till höstens VM-fest. Länge var tongångarna hoppfulla, men mot slutet av sommaren tingades stjärnan inse att Doha inte var aktuellt.

LÄS MER: Inget VM för Khaddi Sagnia

Sagnia anmäldes också initialt till SM-tävlingarna i Karlstad, men deltog inte heller där när tävlingen väl gick av stapeln. Sedan har det varit tyst – fram tills nu, då Sagnia är anmäld till längdhoppet i Quality Hotel Games i Växjö.

Tävlingen hålls redan i helgen.

– Det ska bli intressant och kul att tävla igen efter nästan ett helt år utan tävlingar. Så man kan absolut säga att jag har saknat att stå på banan, säger hon till Friidrottsförbundets hemsida.

I tävlingen kommer hon gå upp emot sin främsta motståndare på den svenska längdhoppsscenen: 19-åriga talangen Tilde Johansson.

– Det blir ett bra genrep för att få ett hum om hur man ligger till och vad som behöver slipas på. Året som helhet har jag stora förhoppningar på! Jag hoppas kunna stegra på i tävlingar och ta ett eller flera kliv där, samt vässa till mig ännu mer när det kommer till vissa av mina egenskaper, säger Khaddi Sagnia.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.