Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Adrian Kempe, i mitten, firar sitt första landslagsmål.

Kempe målade efter lång väntan

Första målet i landslaget och en drygt tre månader lång måltorka bruten. Tre Kronors forward Adrian Kempe var nöjd efter 7–0-segern över Österrike i VM.

Kempe har slagit sig in i NHL den här säsongen efter en imponerande säsong med Los Angeles där han gjorde 16 mål och 37 poäng.

Avslutningen på säsongen har dock varit tuff målmässigt.

När Kempe sköt 1–0-målet i numerärt överläge i första perioden mot Österrike var det första målet på 38 matcher – 33 i NHL och fem i landslaget – sedan han nätade den sjunde februari.

- Jag har inte tänkt så mycket på måltorkan. Jag försöker bara tänka på matchen i sig och det kom ett mål i dag. Hur lång tid det tar innan nästa mål kommer vet man inte, men jag försöker bara hjälpa laget att vinna, sade han.

Ersatte Pettersson

Kempe fick chansen i andrakedjan tillsammans med centern Mikael Backlund och Gustav Nyquist då talangen Elias Pettersson saknades på grund av sjukdom.

- Det var bra. "Backis" och "Nypan" har mycket rutin, tar rätt beslut och är ganska lätta att spela med. Jag fick spela mer i dag och då får man mer chans att skapa i offensiv zon, sade han.

Han tror dock att han får flytta tillbaka till fjärdekedjan när Pettersson är tillbaka.

- Elias är en grymt bra spelare och jag förväntar mig inte att vara tillbaka i den här kedjan när han är tillbaka. Det spelar ingen roll var man spelar, sade Kempe som också noterades för en assist.

På bättringsvägen

Förbundskaptenen Rikard Grönborg var nöjd med vad han såg från Kempe.

- Han är en fantastisk skridskoåkare och i dag kom han loss lite mer. Han fick ju en annorlunda roll också, det var kul att se honom i powerplay och det där skottet, det vet vi att han har.

Tre Kronor har två matchfria dagar före mötet med Slovakien på lördag och Pettersson är på bättringsvägen.

- Vad jag hörde så mådde han bättre, jag har inte pratat med honom själv, sade Grönborg.