Katarina Hultling byter SVT mot Viaplay

Katarina Hultling är väldigt starkt förknippad med SVT. Men nu får tv-tittarna vänja sig vid att se henne i Viaplays sändningar, anledningen är skidrättigheterna som kanalen tagit över.

ANNONS
|

Lika starkt förknippat som skidsändningar har varit med SVT, lika starkt förknippad har ikoniske programledaren Katarina Hultling varit med kanalen.

Men nu får tv-tittarna vänja sig två stora förändringar.

Till att börja med har det sedan en tid tillbaka stått klart att Nent Group tar över skidrättigheterna. Därmed kommer tävlingarna, från och med denna säsongen, visas på Viaplay.

Nu står det även klart att Katarina Hultling, som var programledare för Sportspegeln över 1 600 gånger, går till kanalen. Tillsammans med Johanna Ojala och Peter Jihde ska hon leda skidsändningarna.

– Jag blev glad, nervös och lite skärrad när de frågade mig om jag ville vara en del av den här programledarkvintetten. Jag vet hur det är att sitta i en sån här soffa och jag bestämde mig tacksamt för att ta emot det här erbjudandet, säger hon under en pressträff enligt Sportbladet.

ANNONS
Katarina Hultling.
Katarina Hultling. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT /

Att Katarina Hultling syns på en av de kommersiella kanalerna är dock inte helt nytt. SVT-legendaren har tidigare jobbat under Discoverys OS-sändningar. Utöver Hultling har Nent Group även värvat till sig Johan Olsson, Anna-Karin Strömstedt och Teodor Peterson.

– Det är en styrka att jag har varit nära sporten länge och för en kort stund sedan. Jag var också en del av serviceteamet förra året, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS