Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kassören Jakob Andreasson (höger) slutar. Bild: Bildbyrån
Kassören Jakob Andreasson (höger) slutar. Bild: Bildbyrån

Kassören lämnar IFK Göteborgs styrelse

IFK Göteborgs valberedning har lagt fram sitt förslag för 2019 års styrelse. Förslaget innebär bland annat att ordföranden Mats Engström fortsätter på sin post – medan kassören Jakob Andreasson lämnar.

Under måndagen meddelade IFK Göteborgs valberedning det förslag till styrelse som kan komma att röstas igenom på årsmötet i mars.

Förslaget innebär att styrelsen skulle gå från det maximala antalet ledamöter (tio inklusive ordförande) till det minimala antalet (åtta inklusive ordförande).

– Det har egentligen varit en förhållandevis stor grupp nu om man tittar på antal personer i styrelsen. Vi har senaste åren gjort ett medvetet försök att utnyttja maxgränsen för att få en bra funktion i styrelsen, säger Joakim Brinkenberg, ordförande i valberedningen.

De som nu lämnar är Mats Ahdrian (vice ordförande) och Jakob Andreasson (kassör).

LÄS MER: Han lämnar Blåvitt – får tungt politiskt uppdrag

Kennet Andersson, Anna Axvi och Anders Ovdahl nomineras samtliga för omval. Den förstnämnde är en viktig länk till det sportsliga, menar Brinkenberg.

– Kennet har ju en sportslig del och en naturlig del i fotbollsutskottet. Nånstans har vi därmed en daglig direktkanal från det sportsliga in i styrelsen. Därmed kan han bidra med en hel del, säger han.

LÄS MER: Kennet Andersson – doldisen i Blåvitts ledning

Samtidigt är det alltså inte någon ny person som nomineras.

– Vad vi nu känner är att vi inte längre behöver nio stycken eftersom vi har satt våra roller. Kompetensen finns där på dessa sju (plus ordförande, reds anm.) som nu nominerats.

Jakob Andreasson har gjort sitt som kassör. Hur kommer det sig?

– Han har bidragit med oerhört mycket. Men det tar tid att sitta i en styrelse, sedan får du fråga honom själv om exakta anledningen, säger Brinkenberg, och fortsätter:

– Men han har lagt enormt mycket tid och gjort ett jäkla bra jobb.

Mats Engström har just lämnat en chefsroll för mer tid för Blåvitt. Givet att föreslå en förlängning där?

– Mats har ju varit i styrelsen i några år nu, och tog klivet som ordförande förra året. Han har gjort ett superbra jobb, och det är det många parter som kan intyga, säger Joakim Brinkenberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.