Karsten Warholm firar guldmedaljen i 400 meter häck i Doha 2019.
Karsten Warholm firar guldmedaljen i 400 meter häck i Doha 2019. Bild: JOEL MARKLUND

Karsten Warholm vill slå rekord i Stockholm – med hjälp av husbilen

Den norske häcklöparen Karsten Warholm tänker ställa upp i Diamond League-tävlingarna i Stockholm under augusti. Men inte utan att tillta åtgärder för att minimera smittrisken.
– Vi har pratat om möjligheten att hyra en husbil för att leva helt i vår egen bubbla, säger Warholm till norska NRK.

ANNONS
|

Karsten Warholm är tvåfaldig guldmedaljör i grenen 400 meter häck. När Diamond League-tävlingarna drar igång i Stockholm under augusti planerar norrmannen att infinna sig på startplattorna.

Dock finns det ett problem för den norske häckstjärnan.

Det norska folkhälsoinstitutet, FHI, har klassificerat Stockholm som en ”röd zon” vilket innebär att norrmän som besöker staden måste sitta i karantän vid hemkomst.

– Jag vill inte riskera att få corona. Jag är en ung man men som toppidrottsman kan det vara kritiskt om jag drabbas av en sådan sjukdom. Om det är så att lungkapaciteten försämras med bara en halv procent för resten av livet kan det påverka resten av min karriär, säger han till NRK.

ANNONS

Norrmannen har därför planerat en minst sagt innovativ lösning.

– Vi (Warholm och tränaren Leif Olav Alnes) har pratat om möjligheten att hyra en husbil för att leva helt i vår egen bubbla. Men vi får se. Jag är i alla fall väldigt sugen på att tävla eftersom jag har tränat på väldigt bra, säger Warholm till NRK.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS