Erik Skoglund. Arkivbild.
Erik Skoglund. Arkivbild.

Karriären över för Skoglund

Erik Skoglund kommer inte kunna komma tillbaka till boxningsringen, oavsett hur lindrig hjärnblödningen är. Det konstaterar boxningsförbundets läkare Sanna Neselius.

ANNONS
|

Skoglund drabbades på fredagen av en hjärnblödning efter ett sparringpass. Han har opererats och hålls nedsövd och tillståndet uppges vara allvarligt men stabilt.

Även om han fortfarande kan bli helt återställd är det dock oavsett sluttävlat, åtminstone i svenska sammanhang, för boxaren.

– Man kan inte få en licens att boxas i Sverige efter en hjärnblödning, säger förbundsläkaren Sanna Neselius till TT.

Även tidigare boxaren Paolo Roberto menar att Skoglunds karriär är över.

– Förbundet kommer aldrig ge honom en ny licens. Det som händer är att du får ärrvävnad, den delen av hjärnan blir känsligare. Boxningskarriären är över men det är oväsentligt just nu. Det viktiga är att han inte får men för livet, säger Roberto till TV4.

ANNONS

"Som en chock"

Skoglund har fått många hälsningar, bland annat från boxarkollegan Mikaela Laurén.

– Erik som person är fantastiskt ödmjuk, seriös människa. Det här känns, jag ska inte säga orättvist, för det här händer ju boxare, och speciellt han som sparrar mycket. Då kan ju sådant här hända. Jag hoppas att han tillfrisknar fort. Och kommer tillbaka starkare, säger boxarkollegan Mikaela Laurén till Expressen.

– Just nu är det som en chock. Man känner extra mycket för man håller på med samma sport. Det där hade lika gärna kunna vara jag. Och man känner extra då man vet hur mycket slit som de här människorna lagt ner.

Önskas snabb återhämtning

Sven Fornling, en annan svensk boxare:

– Jag hoppas bara att det är så bra det kan vara under omständigheterna och att han repar sig på bästa sätt. Erik är en fighter in i benmärgen och jag hoppas få se han frisk och stark så fort som möjligt igen, säger han till Expressen.

Callum Smith, som Skoglund förlorade mot i september, skickar sina hälsningar på Twitter.

"Mina tankar och böner är med Erik Skoglund och hans familj. Jag önskar honom en snabb återhämtning" skriver förre motståndaren.

Även Rocky Fielding, som Skoglund skulle ha mött i en sedan tidigare inställd titelmatch, skriver på Twitter att han önskar en snabb återhämtning för svensken.

ANNONS
ANNONS