Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Juan Martin del Potro i matchen mot Denis Shapovalov.

Karriären kan vara över för del Potro

Juan Martin del Potro har haft sin beskärda del av skador under tenniskarriären. Nu fruktar US Open-vinnaren från 2009 att karriären kan vara över efter den senaste skadan.

Den 30-årige argentinaren halkade i matchen mot Denis Shapovalov och tvingades sedermera avbryta ATP-turneringen på Queens i London. Röntgenbilder visade att del Potro, rankad tolva i världen, hade fått en fraktur på knäskålen. Samma skada som höll honom borta från spel i slutet av 2018 och som gjort att han endast har kunnat spela fem turneringar i år.

- Jag vet inte om den matchen var den sista i min karriär. Under rehabiliteringen får jag tid att tänka klart och jag får veta vad min kropp kommer att klara av, säger del Potro i en video på sitt Instagramkonto.

Nu väntar operation för 30-åringen – ännu en gång. Sedan US Open-segern 2009 har del Potro genomgått tre operationer i sin vänstra handled och en i sin högra.

- Jag frågade läkarna om det bästa alternativet. De sa operation utan tvekan. Som ni säkert förstår är det här en jobbig tid, det är synd att behöva gå igenom det här igen. Jag förväntade mig inte det, säger han.